• فناوری
  • سرگرمی


❶خورشید چگونه به وجود آمده است | نحو تشکیل خورشید در زمان بیگ بنگ چگونه است 


آیا علت شکست و عقب افتادگی ایران به خاطر اسلام و جمهوری اسلامی است؟
نادر طالب زاده و نظریه های تئوری توطئه در ایران
آموزش اصلاح خطاهای سایت در وبمستر تولز
روابط تستوسترون و سوسپانسیون چیست، تستوسترون سوسپانسیون
پادمان چیست و ابهام‌ها درباره ابعاد نظامی پرونده هسته‌ای ایران چقدر جدی است؟
واکنش های بدن در مواجهه سرمازدگی تا مرگ و کالبدشکافی
جریمه های گوگل را بشناسید دلیل و علت جریمه های گوگل و پناتلی های گوگل
فرق بین مسلمانان و با غیر مسلمان در رسیدن به بهشت چیست
تفاوت هاست لینوکس با ویندوز در چیست؟
سایت استاتیک و داینامیک چیست ، دانستنی های سایت استاتیک و داینامیک و قیمت طراحی سایت
تداوم محاصرۀ «غزه» باعث تغییر افکار عمومی به‌نفع «فلسطینی‌ها» شده
فواید و ضرر ها و خواص سیب کامل ترین تحقیق
حضرت علی(ع)صحنه مرگ راچنین بیان می فرمایند
پروکسی چیست و چگونه کار میکند؟
بحران پیش رو صندوق های بازنشستگی
آموزش هک سایت با روشی نوین
دانلود فیلم تبدیل شوندگان4: عصر انقراض Age of Extinction
متن توهین امیر تتلو به امام حسین + متن کامل توهین و فحاشی
بازگشایی قفل یا رفع انسداد دستگاه باند پهن تلفن همراه
CSS چیست؟ و چگونه کار می کند
چگونه احیای برجام باعث توسعه کشور می شود؟
ویژگی های فیزیکی و شیمیایی انواع سنگهای رسوبی و دگرگونی
کلپتوکراسی kleptocracy نظام دزد سالاری چیست؟
دلایل افت ناگهانی سایت در موتورهای جستجو
نگاهی بر عملکرد سرورهای پراکسی از نگاه مهندسی شبکه
دانستني هاي درباره ي خورشيد و چگونه به وجود آمدن آن
دلایل سقوط رتبه و رنکینگ وب سایت
لیست مقام ها و کرسی ها و پست های غلامعلی حداد عادل + سمت ها!
حمله کیهان به اصغر فرهادی ، سرمایه‌ گذاری‌های بیگانگان بر او تأثیر گذاشته!
کامل ترین مطالب در مورد کبد انسان و آناتومی کبد انسان
هلند و یاسوج چگونه هلند و یاسوج شدند؟
انواع تشبیهات حیوانات در بازار های مالی / حیوان بازار مالی
لیبرالیسم و نئولیبرالیسم یعنی چه؟ تفاوت لیبرالیسم و نئولیبرالیسم
چرا پس از مرگ مغزی بدن می‌تونه زنده بمونه
بیوگرافی مرجانه گلچین و همسرش + علت طلاق
انواع کاربرد های فیزیک (سوال کتاب فیزیک دهم)
انفصال از خدمت «مادام‌العمر» برای مدیر نمونه دوره قالیباف عیسی شریفی
بررسی جرم مولکولی پلاستیک ها تاثیر آن روی پلاستیک ها
تفاوت های علم و شبه علم در چیست | شبه علم
فواید و خواص و مضرات در پرتقال
خورشيد
SUN







منظومهٔ شمسی، منظومهٔ خورشیدی یا سامانهٔ خورشیدی )به انگلیسی: Solar System ( سامانهای متشکل از یک ستاره به نام خورشید و اجرام آسمانی است که در مدارهایی پیرامون آن میگردند. سامانهٔ خورشیدی از انفجار یک ابرنواختر و فروریزش یک ابر چرخان پدید آمد و در دوران رنسانس و با مشاهدات افرادی از جمله گالیلئو گالیله کشفشد. این منظومه در بازوی شکارچی، کهکشان راه شیری واقعشده و ۲۰،۱۱۱ سال نوری از مرکز کهکشانی و کنارهٔ درصد جرم سامانهٔ خورشیدی را شامل میشودو منبع انرژی بسیار از جمله انرژی گرما و نور است. این ستاره یک ستارهٔ نوع جی رشته اصلی و عضوی از جمعیت ستارگان نخستین است. بقای سامانهٔ خورشیدی به بقای خورشید وابسته است و اگر خورشید نابود شود، منظومهٔ شمسی نیز نابود میشود. خورشید بیش از ۶۶٫۸ کهکشان فاصله دارد.





کهکشان فاصله دارد. خورشید بیش از ۶۶٫۸ درصد جرم سامانهٔ خورشیدی را شامل میشود و منبع انرژی بسیار از جمله انرژی گرما و نور است. این ستاره یک ستارهٔ نوع جی رشته اصلی و عضوی از جمعیت ستارگان نخستین است. بقای سامانهٔ خورشیدی به بقای خورشید وابسته است و اگر خورشید نابود شود، منظومهٔ شمسی نیز نابود میشود.


سامانهٔ خورشیدی )منظومهٔ شمسی( دارای هشت سیاره )تیر، ناهید، زمین، بهرام، هرمز، کیوان، اورانوس و نپتون( و پنج سیارهٔ کوتوله )سرس، پلوتو، هائومیا، ماکیماکی و اریس( است. چهار سیارهٔ نخست، سیارات درونی یا زمینسان هستند و بیشتر از سنگ ساخته شدهاند و چهار سیارهٔ دیگر سیارات بیرونی یا غولهای گازی هستند و از گازهای مختلف ساخته شدهاند. علاوه بر این اجرام، سامانهٔ خورشیدی دارای اجرام دیگری از جمله ماهها، سیارکها، شهابوارها، شهابها، شهابسنگها و دنبالهدارهاست. سامانهٔ خورشیدی همچنین دارای مناطق خاصی از جمله کمربند سیارکها، کمربند کویپر و دیسک پراکنده است. مادهای نازک و فشرده به نام محیط میانسیارهای میان سیارات و اجسام دیگر وجود دارد.



اجزای سازندهٔ محیط میانسیارهای از هیدروژن خنثی و غیر یونیزهشده، گاز پلاسما، پرتوهای کیهانی و ذرات گرد و غبار تشکیل شدهاند. در واقع این تصور که فضا یک خلأ کامل است، نادرست است و مواد محیط میانسیارهای در فضا وجود دارد. سدنا ۶۱۳۷۷ دورترین جسم کشفشده در سامانهٔ خورشیدی است که اوج آن ۱۱۱۱ واحد نجومی است و تناوب مداری آن ۱۱،۰۱۱ سال به طول میانجامد. ابری کرویشکل و بزرگ به نام ابر اورت سامانهٔ خورشیدی را احاطه کردهاست و از ۲،۱۱۱ تا ۰،۱۱۱ واحد نجومی دورتر از خورشید آغاز واحد نجومی دورتر از خورشید ادامه مییابد. منظومهٔ – میشود و تا ۰۱،۱۱۱شمسی تا جایی گسترش مییابد که دیگر تحت تأثیر خورشید )نفوذ نور خورشید، گرانش خورشیدی، میدان مغناطیسی خورشید و بادهای خورشیدی نباشد. هلیوپاز مرز میان محیط میانسیارهای و فضای میانستارهای است. هلیوپاز به عنوان مرز بیرونی منظومهٔ شمسی درنظر گرفته میشود و برآورد شدهاست که میان ۱۱۱ تا ۱۷۱ واحد نجومی از خورشید فاصله دارد.



سامانه های خورشیدی پیرامون ستارهها شکل میگیرند و منظومهٔ شمسی ما هم پیرامون خورشید شکل گرفتهاست.] ۱۱ [ تاکنون دانشمندان، ستارهشناسان، فلاسفه و تقریباً هر کس دیگری به دنبال پاسخ چگونگی شکلگیری جهان گشتهاند. هیچ الگوی معتبری که بتواند چگونگی شکلگیری جهان را توضیحدهد، وجود ندارد. اما دانشمندان بر سر محبوبترین الگو ] به توافق رسیدهاند. این الگو، نظریهٔ سحابی نامدارد.



حدود ۴٫۶ میلیارد سال پیش، هنگامی که یک ابر گازی و گرد و غباری در فضا آشفتهبود، سامانهٔ خورشیدی در اثر انفجار یک ابرنواختر شکل گرفت. انفجار این ابرنواختر امواجی در فضا ساخت که ابر گازی و گرد و غباری را تحت فشار قرار داد.



شکل گيري خورشيد



حدود ۴٫۶ میلیارد سال پیش، هنگامی که یک ابر گازی و گرد و غباری در فضا آشفته بود، سامانهٔ خورشیدی در اثر انفجار یک ابرنواختر شکل گرفت. انفجار این ابرنواختر امواجی در فضا ساخت که ابر گازی و گرد و غباری را تحت فشار قرار داد.

فشردن ابر موجب فروریزش آن شد، به طوری که گرانش گاز و گرد و غبار را به هم چسباند و یک سحابی خورشیدی شکل گرفت. ابر شروع به چرخیدن کرد و سرانجام فرو ریخت. سپس مرکز ابر داغتر و چگالتر از بقیهٔ آن شد و دیسک گازی و گرد و غباری شکل گرفت که مرکز آن داغ و لبههای آن سرد بود. دیسک نازکتر و نازکتر شد و ذرات به هم تودههایی ساختند

با چسبیدن تودههای کوچک به هم، برخی تودههای بزرگ ساخته شدند و سیارات و ماه ها پدید آمدند. مواد یخی مناطق بیرونی دیسک با مواد سنگی سیارات غولپیکری مانند مشتری را پدید آوردند. سرانجام مرکز ابر به اندازهای گرم شد که تبدیل به ستارهای به نام خورشید شد.



اگرچه نظریهٔ سحابی به طو گسترده پذیرفته شده است، اما هنوز مشکلاتی دارد که دانشمندان نتوانسته اند دلیل آن را توضیح دهند. یکی از این مشکلات انحراف محوری سیارات است. این مشکل بیان می کند که همهٔ سیارات روی دائرةالبروج واقع شدهاند، با این حال، چرا انحراف محوری سیارات داخلی و خارجی تا این اندازه متفاوت است؟ با پیشرفت فناوری و بررسی و مطالعهٔ سیارات فراخورشیدی، دانشمندان در درستی نظریهٔ سحابی شک کرده اند.



منظومهٔ شمسی در ابر میانستارهای محلی، حباب محلی، بازوی شکارچی، کهکشان راه شیری واقع شده است ستارهشناسان تنها دریافتهاند که کهکشان راه شیری در واقع دیسک کهکشان ماست و یک سحابی گسترده یا مجموعهای از ستارگان نیست. کهکشان راه شیری یک کهکشان مارپیچی میلهای است که قطر آن حدود ۱۱۱،۱۱۱ سال نوری است وپنداشته میشود که ۱۱۱ تا ۴۱۱ میلیارد ستاره داشته باشد منظومهٔ شمسی حدود۲۰،۱۱۱ سال نوری از مرکز و کنارهٔ کهکشان فاصله دارد دانشمندان به تازگی به این نتیجه رسیده اند که کهکشان راه شیری احتمالاً دارای دو بازوی مارپیچی بزرگ –بازوی برساووس و بازوی سپر-قنطورس– و چندین بازوی کوچکتر است. منظومهٔ شمسی میان دو بازوی بزرگ در بازویی به نام بازوی شکارچی قرار دارد.



سرعت خورشید در منظومهٔ شمسی ۲۲۱ کیلومتر بر ثانیه است و انقلاب خورشید پیرامون مرکز کهکشان راه شیری حدود ۲۲۰ میلیون سال به طول میانجامد. این مدتی زمان یک سال کیهانی نامیده میشود.] ۱۱ [ بازپسین باری که منظومهٔ شمسی در این موقعیت بود، ] دایناسورها بر روی زمین زندگی میکردند.]




  • فناوری
  • سرگرمی

لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی، سرگرمی و اطلاع رسانی   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8