• فناوری
  • سرگرمی
همچنین در ناتیلوس بخوانید


❶تاریخ انقلاب فرانسه در نگاهی کوتاه در لسان رهبری، انقلاب کبیر فرانسه در یک نگاه 


خواص دارویی «کیوی» ضد سرطان و سکته، خاصیت «کیوی»
کوه سنگی مشهد: جاذبه‌ای طبیعی با تاریخچه‌ای کهن
مدل پلاک طلا سبک کادویی
راهنمای خرید بهترین تشک‌های بادی خودرو برای سفرهای راحت و آرام
ترومبوز ورید کبدی یا سندرم بود کیاری؛ تهدیدی خاموش برای سلامت کبد
نحوه اتصال بایننس اسمارت چین BNB به متامسک MetaMask
توضیح مغالطه علت شمردن مقدم/تفکرنقاد
بهترین فیلم های 2023؛ ۴ فیلم با استقبال باورنکردنی
بیوگرافی کامل مهسا حجازی؛ از کودکی تا امروز
فال روزانه - جمعه 29 تیر 1403
جامعه آرمانی سوسياليسم و کمونیست ها | موسی غنی‌نژاد
روانشناسی رنگ قهوه‌ای
دستاورد شورا انقلاب فرهنگی پس از چهل سال چه بوده؟
تعرفۀ واردات خودروهای کارکرده چقدر است؟
رشوه دادن به کودکان: تأثیرات و پیامدها
مصوبه افزایش قیمت خودرو لغو می‌شود؟/ چرا خودروسازان به دنبال افزایش قیمت هستند؟
راههای داشتن موهای ابریشمی و درخشان در تابستان
سردار فدوی: مردم نباید اجازه دهند لیبرال ها در انتخابات وارد بشوند
قیمت آیفون با تعرفه ۳۰ درصد چقدر می‌شود؟
معمای رولزرویس ممنوعه در کف اتوبان‌های تهران
گنبد بلند کلیسای سنت ساوا: حیرت در آسمان بلگراد
انتقال تصویر دوربین داهوا در سایت دیجی داهوا
چهار ویژگی نظام دموکراتیک در برابر دیکتاتوری
خواص تخم شربتی از لاغری تا درمان درد معده و بیماری لاعلاج
نحوه تاثیر گذاری رشد لینک ها بر روی سئو وب سایت
قابلیت جدید اپل که مانع استفاده از قطعات سرقتی می‌شود
کراتینه مو - راهنمای کامل
تصاویرجالب و دیدنی؛از جام جهانی اسکی روی آب تا جشنواره اکتبر فِرست
دانلود سریال کلاه پهلوی با لینک مستقیم پایگاه دانلود فیلم و سریال
بیوگرافی علی صادقی و همسرش + زندگی خصوصی و شغل دوم
نحو جست و جو در ویندوز و پوشه ها
ترفندهایی در ویندوز که هرگز از آنها نشنیده اید!
خبر ۲۱ حق دارد دوگانه برخورد کند، اما بی‌بی سی و ایران اینترنشنال نه!
بیماری هاگلند؛ علت ایجاد برآمدگی پشت پاشنه و راه‌های درمان آن
۱۰ نكته درباره چگونه گفتگو کردن
وقوع ماه گرفتگی جزئی در روز چهارشنبه
پپتیدهای مس برای پوست: فواید، عوارض جانبی و نحوه استفاده
رضا نیازمند پدر صنعت نوین ایران دهه چهل که بود؟
طرز تهیه کیک شکلاتی اسنیکرز
چرا باید از وی پی اس یا سرور مجازی استفاده کنیم؟
همه انقلاب فرانسه
All Revolution France


تاریخ انقلاب فرانسه در نگاهی کوتاه در لسان رهبری

*انقلاب کبیر فرانسه، کبیر که میگویند، به خاطر این است که بعد از این انقلاب، دو سه تا انقلاب دیگر در طول پنجاه شصت سال در فرانسه اتفاق افتاد؛ منتها آن انقلاب اول، انقلاب مهمتر و مؤثرتری بود که در سال 1789 - برای اینکه یادتان بماند: هزار، بعد هفت، هشت، نُه! این، سال انقلاب کبیر فرانسه است - علیه حکومت سلطنتی فرانسه به وقوع پیوست؛ یعنی همین کاری که در ایران انجام گرفت. البته آن خانواده‌ی سلطنتی که آن وقت در فرانسه حکومت میکردند، خیلی ریشه‌دارتر و مقتدرتر بودند از این خانواده‌ی پیزُری پهلوی ما! خانواده‌ی بوربن‌ها بودند، چند صد سال بود که اینها بر فرانسه حکومت میکردند، در میانشان پادشاهان بسیار مقتدری از همین سلسله وجود داشتند. این انقلاب در این سالی که گفتم - 1789 میلادی - اتفاق افتاد.


*یک انقلاب مردمی به تمام معنا بود؛ یعنی واقعاً مردم حضور داشتند - مثل انقلاب خود ما - رهبران هم رهبران صددرصد مردمی و دارای افکار نو و به دنبال ایجاد یک جامعه‌ی مردمی. البته آنچه که مورد نظرشان بود، ایدئولوژیک نبود، اعتقادی نبود؛ اما میخواستند یک حکومت مردمی داشته باشند، میخواستند یک حکومت مردم‌سالار داشته باشند. خب، این انقلاب در این سال اتفاق افتاد.


*به فاصله‌ی سه چهار سال، آن گروه اوّلی که انقلاب را انجام داده بودند، به وسیله‌ی گروه تندروِ افراطیِ شدید کنار زده شدند؛ بعضی‌شان اعدام شدند و این گروه افراطی سر کار آمدند. چهار پنج سال این گروه افراطی سر کار بودند؛ بعد بر اثر شدت عملی که با مردم به خرج میدادند، از طرف مردم مورد عکس‌العمل قرار گرفتند و کنار زده شدند. عده‌ای از آنها اعدام شدند و یک گروه سومی سر کار آمدند.


*یعنی در ظرف حدود یازده، دوازده سال - تا سال 1800 - سه گروه سر کار آمدند که هر کدام آن گروه قبلیِ خودشان را قلع و قمع و نابود کردند. در همین ده یازده سال اول، شخصیتهای معروف سیاسی‌ای از گروه‌های انقلابی اعدام شدند. بعد هم این هرج و مرجی که به وجود آمد - در یک کشوری با این خصوصیات، بدیهی است که هرج و مرج به وجود می‌آید - مردم را خسته کرد؛


*تا اینکه یک گروه سه نفره تشکیل شد، که ناپلئون جزو این گروه سه نفره بود؛ یک افسر جوانی بود که فتوحاتی هم در مصر کرده بود - که حالا داستانهایش فراوان و مفصل است - عنوانی پیدا کرد و آمد بر این گروه سه نفره حاکم شد و بعد هم پادشاه و امپراتور شد. همین کشوری که با آن همه خسارت، پادشاهی را کنار گذاشته بود و لوئی شانزدهم و زنش را اعدام کرده بود، دوباره تبدیل شد به پادشاهی و روی کار آمدن ناپلئون.


*البته ناپلئون شخصیت نظامیِ مقتدرِ فعالی بود و برای فرانسه هم کارهای بزرگی انجام داد. او کارهای غیر نظامی هم دارد، منتها عمدتاً کارهای او نظامی است. چند تا از کشورهای اروپائی را به فرانسه ملحق کرد؛ ایتالیا را، اسپانیا را، سوئیس را جزو فرانسه کرد. چند تا کشور اروپائی به وسیله‌ی او فتح شدند و جزو فرانسه شدند؛ که البته بعد از رفتن ناپلئون، یکی یکی از فرانسه جدا شدند؛ یعنی این فتوحات، ناپایدار بود. اما کشوری که با آن همه خسارت انقلاب کرده بود، به حکومت مردمی رسیده بود، به‌آسانی دوباره تبدیل شد به حکومت پادشاهی.


*بعد از تبعید و مرگ ناپلئون - یعنی حدود 1815 - تقریباً حدود پنجاه سال حکومت پادشاهی در فرانسه استقرار داشت؛ البته با تحولات بسیار سخت و رقتبار و مرارتبار؛ که شما اگر رمانهای قرن نوزده فرانسه را بخوانید، کاملاً نشانه‌ی این انقلابها و این مرارتها و این محنتها و این تلخی‌ها برای مردم فرانسه را در این کتابها خواهید دید؛ از جمله کتابهای ویکتورهوگو و بالزاک و دیگران

*البته بعد در سال هزار و هشتصد و شصت و خرده‌ای، مجدداً باز یک انقلاب دیگری به وقوع پیوست و آن پادشاهی که از قوم و خویشهای ناپلئون هم بود - ناپلئون سوم - کنار زده شد و حکومت جمهوری سر کار آمد؛ که حالا جمهوری‌ها هم تغییر پیدا کرد: جمهوری اول، جمهوری دوم، جمهوری سوم، تا رسید به اینجائی که امروز شما کشور فرانسه را ملاحظه میکنید، که یک حکومت مردم‌سالار و دموکراسی است.


 

** انقلاب فرانسه با این مرارتها مواجه بود؛ یعنی در آغاز پیدایشِ خود این توان و ظرفیت و تمکن را نداشت که خودش را در بین مردم خودش جایگزین کند، مستقر کند و ادامه و استمرار پیدا کند. تقریباً در همه‌ی تحولاتی که در این دوره‌ی طولانی دویست ساله و صد و پنجاه ساله و صد ساله در دنیا اتفاق افتاده، این وجود دارد.



  • فناوری
  • سرگرمی

لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی، سرگرمی و اطلاع رسانی   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8