• فناوری
  • سرگرمی


❶سکه های دوره سامانیان کشف شد + عکس | تاریخ های سامانی و سکه های آن 


آشنایی با جایگاه امامت در نظام اندیشه اسلامی
9 نشانه ای که بدن شما در زمان نیاز به پاکسازی برایتان ارسال می کند
درخواست کمک دولت آمریکا از غول‌های فناوری برای دور زدن فیلترینگ اینترنت در روسیه و ایران
مدل دفتر بله برون و نامزدی: انتخابی برای ماندگاری یادگاری‌ها
راهنمای کامل سفر به جزیره ایشیگاکی: از سواحل آرام تا ماجراجویی‌های زیر آب
دانلود فیلم مرد نامرئی The Invisible Man 2017
مقایسه نرخ تورم در ترکیه و ایران
ربات انسان‌نمای ژاپنی با میخ و چکش کار می‌کند
چرا یک سایت سزاوار جریمه گوگل است؟
درمان های خانگی قدرتمند برای خلاص شدن از شر بلع دردناک
ست قند ساب و سفره عقد طلایی مدرن
تصاویرجالب و دیدنی؛ ازمسابقات اتومبیلرانی جایزه بزرگ تا اجرای رقص آئینی در جشنواره خدای باران
بازتاب برخورد قاطع سپاه پاسداران با دزدی دریایی آمریکا در رسانه های ایتالیایی
تصاویرجالب و دیدنی؛ از پارالمپیک پاریس تا قطعی برق سراسری در ونزوئلا
لیست جنایات روسیه تزاری و شوروی در ایران/ آمریکا یا روسیه؟
درباره آزمایشگاه‌های بیولوژیک اوکراین چه می‌دانیم؟
هاست ویندوز و لینوکس و پیکربندی آنها
نه خرید از ترکیه عیب است نه اقامت در آمریکا ریا، تظاهر و عوامفریبی عیب است.
لیبرالیسم محافظه کار چیست؟
دانلود سؤالات دینی پایه نهم
آشنایی کامل با خواص و مضرات «کیوی»
گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار/ آخرین قیمت سمند، پژو، کوییک، شاهین و دنا
بیوگرافی سام نوری؛ مروری بر زندگی و فعالیت‌های هنری بازیگر ایرانی
نسل «زن - زندگی - آزادی» بدانند آرمان‌های انقلاب اسلامی که از آن متنفرند، مشابه آرمان‌های امروز آنان بود
آیا بودجه ۱۴۰۱ باعث تورم می‌شود | بررسی ادعا
چرا اگر همسرم را دوست دارم از او دوری می کنم؟
حمام خدری: گنجینه‌ای تاریخی در بانه / تصاویر
جدید ترین رمز و کد تقلب بازی جی تی آ 4
تورم تولید کننده چیست/روند نزولی و صعودی آن به چه معناست
راه های افزایش امنیت سایت | جلوگیری از هک شدن
جملات دلبری شیطونی عاشقانه؛ چاشنی عشق را به رابطه تان اضافه کنید!
مجوز افزایش قیمت خودرو صادر شد
آشنایی با آیین‌های شگفت‌انگیز تولد نوزاد در اصفهان
طرز تهیه پودینگ نان کدو حلوایی، دسر خوشمزه پاییزی
میزان نرخ سود و اقساط وام ازدواج+شرایط و توضیحات کامل
پس از گذشت 14 سال؛ بازی Red Dead Redemption بالاخره به PC آمد
جدید ترین کد رمز های کانتر استریک تمام رمز های تقلب کانتر
بیوگرافی سهیل محمودی: شاعر، نویسنده و مجری فرهنگی
علل بی انگیزگی برای مطالعه کنکور
سی اس اس (CSS) چیست؟ Cascading Style Sheet
سکه دوره سامانیان
Coins Term Samanian

سامانیان، نخستین سلسله مستقل ایرانی بودند که بعد از حمله اعراب به ایران، حکومت کردند. آنان به عنوان یک نظام قدرتمند توانستند یکپارچگی و وحدت ملی و فرهنگی خاصی در بین ایرانیان به وجود آورند. می‌توان گفت که اگر سلسله سامانیان پس از قیامهای ملی و فرهنگی چندی که پیش از آنها صورت گرفته بود، بر سر کار نمی‌آمد، آن تلاش ها و مجاهدت ها ناقص می‌ماند. در این جا از سلسله‌ای سخن گفته می‌شود که قوم ایرانی، هویت خود را وامدار آنهاست زیرا زبان فارسی که یکی از محکمترین رشته‌های ارتباط ملی و فرهنگی ایرانیان بوده است، در دوره آنان طلوع کرد. سه شاخه بزرگ از درخت تناور سامانیان رویید و بالید: یکی زبان فارسی، دیگر شعر فارسی و سوم دانش و معرفت بشری به وسیله بزرگانی همچون شیخ الرئیس، ابو علی سینا و... درباره خدمات گوناگونی که سامانیان به فرهنگ و تمدن ایرانی کردند، سخن بسیار می‌توان گفت ولی ما بر آن نیستیم تا تمام آن جهات را مورد بحث قرار دهیم زیرا مجالِ آن همه نیست.

تحقیق حاضر در مورد وضعیت کشاوزی،صنایع،منابع درآمد دولت و صادرات و واردات در دوران حکومت سامانیان است. حکومت آنان که روی هم رفته در ماوراء النهر در حدد 128 سال طول کشد، بیانگر عظمت و قدرت آنها بوده است که گذشته از ماوراء النهر بر سرزمینهای دیگری از جمله خراسان، طبرستان، گرگان، ری و حتی‌ سیستان و بلخ نیز تسلط داشتند؛ تا جایی که امرای سامانی، حتی 60 سال قبل از شروع‌ استقلال خویش در بلاد ماوراء النهر صاحب قدرت بودند.

گفتنی است که بر اثر تدبیر همین امرا و شایستگی و کاردانی وزرای آنان همچون‌ ابو الفضل بلعمی و ابو عبد الله محمد جیهانی، در این مدت، خرابی‌ها و خساراتی که از طرف حکام تحمیلی عرب بر این منطقه وارد شده بود، ترمیم گردید و طولی نکشید که‌ شهرهای بزرگ ماوراء النهر و خراسان، مانند طراز، اسپیجاب، بخارا و سمرقند از مراکز مهم بازرگانی شدند.در آن زمان سمرقند به عوان بزرگترین مرکز بازگانی و محل اجتماع بازرگانان‌ ماورء النهر بود که از این محل محصولات به مقدار فراوان به شهرهای ماوراء النهر و خراسان می‌بردند تا زمان امارت امیر اسماعیل سمرقند مرکز دراالعماره ماوراء النهر بود سپس‌ پایتخت را به بخارا منتقل کردند.

همچنین در این زمان خراسان نیز از نظر بازرگانی اهمیت فراوان داشت ولی به علت‌ اختلافاتی که بین خانواده‌های صاحب نفوذ این منظقه بود به پای ماوراء النهر نمی‌رسید. خرید و فروش در قرن چهار هجری به صورت جنس بود اغلب تجار کالاهای خود را از بازاری به بازار دیگر می‌بردند و با اجناس مورد احتیاج معاوضه می‌کردند،این عمل تقریبا در همه شره‌های کوچک و بزرک و قصبات رایج بود. برای خرید و فروش جزئی‌ سکه‌هایی در شهرها موجود بود که در دست مردم می‌گردید و در بازار همان شهر رایج بود ولی همین سکه‌ها در شهرهای دیگر ارزشی نداشت.در مورد ضرب سکه در عهد سامانی باید گفت که ضرب سکه توسط سامانیان نشانی از رونق اقتصادی در عهد آنان بود و از آنجا که قلمرو مرکزی حکومت آنها در مسیر راههای‌ اقتصادی شرق و غرب قرار داشت، ضرب سکه و رواج آن ضرورت داشته است ظاهرا نخستین سکه در عهد احمد بن اسد سامانی در سال 248 هجری در سمرقند ضرب شده است که این حرکت‌ نشانه‌ای است از قدرت بارز استقلال و موقعیت مستحکم حکومت او در ماوراء النهر.

سکه‌های نخستین از جنس مس ساخته می‌شده ولی وقتی امیر اسماعیل به حکومت رسید در پرتو استقرار امنیت و آرامش در دولت او ضرب سکّه‌های نقره با رونق بیشتری آغاز شد، از این سکه‌ها که ابتدا نام خلیفه سپس نام امیر سامانی و نام پدر او حک می‌شده به‌ فراوانی به دست آمده است، از جمله روسیه، لهستان و اسکاندیناوری هم‌ اکنون در موزه ارمیتاژ پطروگراد نمونه سکه‌هایی که امیر اسماعیل سامانی در سال 288 هجری در سمرقند ضرب شده، آورده است. از دیگر سکه‌های به دست آمده به نظر می‌رسد که گویا سامانیان تا قبل از نصر یعنی‌ حدود سال 137 هجری ضرب سکه سیمین‌ هم نداشتند ولی از زمان عمارت‌ اسماعیل بن احمد ضرب منظم درهم‌های سامانی آغاز می‌گردد و ضرب سکه زرین نیز در همین حدود آغاز می‌شود.

يک نکته جالب که در عين حال دلالت بر توسعه تجارت و بازرگاني و همچنين زمينه هاي اقتصادي در عصر آغازين حکومت ساماني دارد آن است که سکه های به دست آمده از نخستين روزگار امراي ساماني در عيار بالا ضرب شده است. از تجزیه سکه‌های موجود دوره سامانیان چنین نتیجه می‌شود که میزان نقره در سکه‌های نخستین قرن چهارم هجری زیاد بوده است در صورتی که در پایان همان قرن‌ میزان نقره در سکه‌ها کاهش پیدا کرد.



لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی، سرگرمی و اطلاع رسانی   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8