• فناوری
  • سرگرمی


❶شرح کامل انقلاب کبیر و قدرتمند فرانسه | بزرگ ترین انقلاب جهان انقلاب فرانسه 


ساخت یک ربات با الهام از کرم مخملی
مدل جراحی بینی طبیعی؛ داشتن بینی زیبا بدون مصنوعی شدن!
علت اختلال امروز اینترنت مشخص شد
تصاویرجالب و دیدنی؛ازاعتراض به بحران مسکن در شهر بارسلونا تا مسابقات جهانی عکاسی از پرنده
راهنمای کامل توریستی به تالاب لنگور
جمعیت سالمند ایرانی تا ۲۰ سال آینده چقدر است؟
زندگینامه ابوثمامه صائدی یکی از شهدای کربلا
اولسبلنگاه؛ بهشت پنهان گیلان در میان ابرها
مغالطه روایی چیست + مثال
چگونه رنگ روغنی دیوار خشک شده را رقیق کنیم؟
مقایسه ۳ شاخص بورس آمریکا و مقایسه آنها با شاخص کل بورس ایران
اعتراضات مردمی در ایران ناشی از توطئۀ دشمنان است و ارتباطی با عملکرد نظام ندارند
12 اقدام لازم بعد از هک شدن سایت
کاربرد سنگ تراورتن در ساختمان ها و کاشی
رژیم غذایی بودویگ برای سرطان؛ چگونه کار می کند، فواید و دستور العمل ها
چرا مسولینِ ما، بعد از آنکه دیگر در قدرت نیستند، تازه متوجه مشکلاتِ مملکت میشوند؟
آرتریت دنبالچه؛ مشکلی که نشستن را سخت می‌کند
شیک ترین مدل های لباس لش مردانه، ترندی تابستانه
تلگرام ۱۱ ساله شد؛ انتشار قابلیت‌هایی هیجان‌انگیز برای محبوب ترین پیام رسان جهان
مریخ احتمالاً در گذشته سکونت‌پذیر بوده است
گنبد بلند کلیسای سنت ساوا: حیرت در آسمان بلگراد
12 خواسته پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا از ایران + توضیحات کامل
آپراکسی؛ اختلال حرکتی که زندگی را دشوار می‌کند
دلایل و راهکارهای جلوگیری از تکرار دعواهای قدیمی بین زوج ها
شیک ترین مدل های تیشرت لانگ زنانه
فواید نارنگی، خواص نارنگی و تاثیر آن بر خواب
تفاوت HTML و CSS در چه چیزی است
File History نحوه استفاده از سابقه پرونده چیست
«اندروید ۱۵» عرضه شد
نتایج قرعه‌کشی خودروهای وارداتی اعلام شد
مغالطه توسل به جهل چیست؟ توضیح مغالطه توسل به عدم آگاهی
ستاره‌ای جدید در آسمان شب متولد می‌شود
چگونه کودکان می‌توانند یک خاطره بد را فراموش کنند؟
تصاویر جذاب و دیدنی های امروز؛ از رستوران رُباتیک تا حمله تروریستی در پاکستان
سندرم آلاژیل چیست؟ علل و درمان آن
مضرات و خواص و فایده های سیب زمینی + خواص و جدول ارزش غذایی
آماده‌سازی «تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن» برای یافتن سیارات بیگانه
ترفندهایی در ویندوز که هرگز از آنها نشنیده اید!
جراحی ترمیمی لگن زنان؛ یک راه حل جامع برای درد و ناتوانی
خواص دارویی شگفت‌انگیز پای شیر برای زنان و هشدارهایی که باید بدانید
شرح انقلاب بزرگ فرانسه
Description Great Revolution France


در سال 1789 ميلادي، در فرانسه، انقلابي روي داد كه معروف به “انقلاب كبير فرانسه” شده است. اين انقلاب را فراماسونرها و طرفداران ايده‌هاي بورژوازي رهبري كردند و در متن “پروتكل‌هاي صهيونيزم جهاني” آمده است كه: «ما اين انقلاب را “انقلاب كبير” ناميديم».
انقلاب فرانسه يك انقلاب ليبرال - بورژوايي بود. قبل از وقوع انقلاب و در زمان سلطنت لويي شانزدهم، فرانسه داراي يك مجلس طبقاتي بود و اشرافيت فئودال از مزاياي ويژه‌اي برخوردار بودند كه نمايندگان بازرگانان و سرمايه‌داران و صاحبان صنايع فاقد آن امتيازها بودند. در جريان انقلاب فرانسه، رهبري با سرمايه‌داران و بازرگاناني بود كه ايده‌هاي بورژوايي و عصر روشن‌گري را در سر داشتند و تحت شعار “برابري” خواهان حقوق برابر با اشراف و لغو امتيازات ويژة فئودالي بودند.
بورژوازي، ذيل شعار “آزادي”، محدود شدنِ قدرت سلطنت و گسترش نفوذ زرسالارانِ صاحب سرمايه (بازرگانان، رباخواران، صاحبان صنايع) را طلب مي‌كرد و توده‌هاي مردم كه اكثراً از دهقانان فقير و پيشه‌ورزان خرده‌پا و گروه كم‌جمعيت كارگران صنايع تشكيل مي‌شد، در آرزوي لغو ماليات‌هاي فئودالي و عشريه‌هاي اجباري به كليسا بودند. توده‌ها تحت هدايت افرادي مثل “ميرابو”، “مارا”، “دانتون”، “ربسپير” و تأثيرپذيري از ايده‌هاي فيلسوفان عصر روشن‌گري به ويژه افرادي مثل “ولتر” و “روسو” عليه سلطنت مطلقة لويي شانزدهم طغيان كردند و در 14 فورية 1789 “زندان باستيل” را كه نماد استبداد خاندان “بوربون” بود، ويران ساختند.
با عقب‌نشيني لويي شانزدهم، سلطنت مشروطه تشكيل شد و بورژوازي ليبرال، بخش عمده‌اي از قدرت را به دست گرفت. در فاصلة سال‌هاي 1790 - 1792 قدرت غالباً در دست كلوپ سياسي “ژيروندَن”‌ها يعني نمايندگان سرمايه‌داري ليبرالِ خواهان سلطنت مشروطه قرار داشت. شاكلة كلوپ “ژيروندن”ها توسط فراماسونرها اداره مي‌شد و رهبران معروف آن “ميرابو” فراماسونر بودند. اينان در مجلس ملي فرانسه، قوانين بسياري به نفع سرمايه‌داران و به منظور بسط سكولاريسم به تصويب رساندند، اما فكر چنداني به حال توده‌هاي فقير دهقانان و كارگران نكردند. از اين رو موج اعتراضات اقشار فرودست، دوباره بالا گرفت و اين‌بار نمايندگان جناح تندرو و بورژوازي كه “ژاكوبن”‌ها ناميده مي‌شدند به قدرت رسيدند. ژاكوبن‌ها نيز اكثراً فراماسونر بودند و رهبر آنها “ربسپير”، سخت تحت تأثير ايده‌هاي دموكراتيك “ژان ژاك‌ رسو” قرار داشت. در قريب دو سال حكومت ژاكوبن‌ها (1792 - 1794) در فرانسه، رژيم جمهوري اعلام شد و علي‌رغم شعارهاي بسيار در خصوص “حقوق بشر” و “آزادي”، دوران “ترور و وحشت” حاكم شد و نزديك چهل‌هزار نفر توسط جمهوري انقلابي مدافع حقوق بشر با گيوتين گردن زده شدند و ده‌ها هزار نفر بازداشت و روانة زندان‌ها شدند و جو اختناق شديدي پديد آمد.
در دوران ژاكوبن‌ها اگرچه اصلاحات ارضي به نفع روستاييان انجام شد اما مشكلات معيشتي مردم اغلب ادامه يافت و حاكميت صاحبان سرمايه، جانشين حكومت فئودال‌ها و اشراف‌ گرديد. توده‌هاي فقير روستايي و شهري چون روند اوضاع را به نفع خود نديدند، از حكومت نااميد شدند و دست از حمايت از آن كشيدند و جناحي از سرمايه‌داري فرانسه كه از دست ژاكوبن‌ها ناراحت بود در 27 ژوئيه 1794 (9 ترميدور) كودتايي عليه “ربسپير” و “ژاكوبن‌ها” صورت داد و آنها را سرنگون و ربسپير را اعدام كرد.
نقش تاريخي انقلاب فرانسه كه توسط ژاكوبن‌ها كامل گرديد، لغو امتيازات فئودال‌ها و اشراف، برقراري حكومت سرمايه‌داران به جاي فئودال‌ها، بسط سكولاريسم و زمينه‌سازي براي ايجاد يك نظام دموكراسي ليبرال در فرانسه بود كه تا سال 1794 ميلادي، تقريباً موفق به انجام همة اينها گرديد؛ هرچند كه انقلاب، روندي پرفراز و نشيب و بسيار خونين و پرنوسان را طي كرد.
انقلاب فرانسه به لحاظ ايدئولوژيك تجسم آرمان‌هاي ايدئولوژي ليبراليسم بود و به لحاظ اجتماعي توسط طبقة سرمايه‌داري فرانسه و به ويژه روشن‌فكران مدرنيست رهبري گرديد؛ هرچند كه سختي‌ها و مشقات و تلفات انساني آن را توده‌هاي محروم روستايي و شهري متحمل شدند. انقلاب فرانسه به لحاظ ميزان تأثيرگذاري و سير حركت و ايدئولوژي ليبرال بورژوايي رهبري كنندة انقلاب و نيز نتايج و تبعات گستردة آن در فرانسه و سراسر اروپا، به مظهر و نمونة كلاسيك انقلاب‌هاي مدرن تبديل گرديده است. با انقلاب فرانسه، ليبراليسم به صورت ايدئولوژي غالب و طبقة سرمايه‌داران صنعتي و تجاري و بانكداران به عنوان طبقة حاكم در فرانسه مطرح مي‌گردد و نظام فئودالي و سيطرة اشرافيت منسوخ مي‌گردد. انقلاب فرانسه به دليل ماهيت ليبرال - مدرن آن، خصلت سكولاريستي داشته و دارد و در تاريخ دويست سالة پس از انقلاب‌، روند كلي جامعة فرانسه به سمت نهادينه شدن هرچه بيشتر سكولاريسم و صنعتي شدن روزافزون جامعة فرانسه بوده است‌؛ هرچند كه مناسبات مذهب با حكومت‌هاي مختلف و وزن اجتماعي كليسا در دو قرن پس از انقلاب فرانسه، تغييرات و نوساناتي داشته است، اما به هر حال سمت و سويي كلي حركت رژيم‌هاي سياسي فرانسه به سوي بسط سكولاريسم بوده است.
صهيونيست‌ها و به ويژه فراماسونرها به دليل نقش مهمي كه در رهبري علمي و هدايت فكري انقلاب فرانسه داشته‌اند، بسيار سعي مي‌كنند اين انقلاب را سرآغاز “آزادي” بشر عنوان كنند. حقيقت اين است كه با انقلاب 1789 فرانسه، روح اومانيستي‌اي كه از رنسانس به بعد در غرب ظهور كرده و گسترش يافته بود، در هيأت يك حكومت و رژيم سياسي ظاهر مي‌گردد. در واقع انقلاب فرانسه صورت مثالي انقلاب‌هاي سياسي - اجتماعي عصر مدرن است و نه صورت مثالي هر انقلابي در هر جاي دنيا.
با انقلاب فرانسه مفهوم ليبراليستي آزادي به عنوان مفهوم اصلي و مشهور آزادي درآمد و تعريف حقوق بشر بر پاية خودبنيادانگاري نفساني اصالت يافت، بنابراين انقلاب فرانسه آغاز بسط عملي مفهوم ليبرالي آزادي است نه معناي حقيقي آزادي و چنانكه سير بعدي حوادث در فرانسه و اروپا نشان داد، انقلاب براي سرمايه‌داران و بورژواها آزادي به بار آورد اما زنجيرهاي گران استثمار كاپيتاليستي و ورشكستگي و فقر اقتصادي را بر جان كارگران و پيشه‌وران خرده‌پاي فرانسه محكم كرد و با حاكم كردن ساختار حقوقي و سياسي و تعليم و تربيت مدرن، آدمي را از ساحت ديني وجود خود، بيش از پيش دور كرد و گرفتار اسارت و از خودبيگانگي ساخت.
(منبع : مقاله انقلاب فرانسه ، شهريار زرشناس ، باشگاه نديشه )
جهت مطالع بيشتر ر. ك :
منابع؛
- مروري بر تاريخ انقلاب فرانسه - ايرج پزشك زاد
- تاريخ جامع كشور فرانسه - دانيل ريور - فصل 14
- تاريخ تمدن و فرهنگ جهان - راس ئي دان - فصل 22
- تاريخ تمدن ويل دورانت - جلد 10 روسو و انقلاب

در مورد سوالات احکام، جهت اطلاع از آخرين استفتائات با دفتر مرجع تقليد خود در تماس باشيد
برچسب ها: انقلاب فرانسه    


لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی، سرگرمی و اطلاع رسانی   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8